Еден Азар е информирал ръководството на Челси, че е готов да започне официални разговори за подновяването на неговия договор, съобщава „The Guardian“. Настоящият контракт на футболиста с лондонския клуб изтича през лятото на 2020 година.

Белгийският футболист отбеляза осем гола за Челси от началото на сезона и отново се наслаждава на живота си в Лондон. Азар обяви, че е готов да преговаря на ново ниво, за да даде тласък на клуба.

„Аз мога да водя преговори с Челси сега. Ако те дойдат при мен, аз ще разговарям с тях. Не искам да кажа, че не водя разговори постоянни разговори с клуба или със собственика. Аз говоря много с тях, но тук става въпрос за съвсем различни разговори“, сподели 27-годишният футболист.

„Понякога, когато се събудя сутрин в главата ми има мисли да напусна Челси. Понякога, се събуждам с желание да остана в отбора“, добави звездата на лондончани.

„Решението е трудно, то е свързано с моето бъдеще. Аз съм на 27 години и през януари ще навърша 28. За това говорех след Световното първенство. Казах, че е време за промяна, защото аз изиграх страхотно Световно първенство. Аз съм наистина в играта. Играя добър футбол в момента. Реал Мадрид е най-добрият отбор в света. Не искам да лъжа. От дете мечтая един ден да играя за Реал Мадрид. Мечтая да играя в този отбор.“

„Ще видим какво ще се случи. Не искам постоянно да говоря за това. Нямам много свободно време, но скоро ще разговаряме за моето бъдеще. Така си мисля“, продължи той.

„Искам това, което е добре за мен, но искам и това, което е добро за клуба, защото Челси ми е дал всичко. Не искам да кажа: „да ще подпиша нов договор“, а в крайна сметка да не подновя своя контракт“, каза още Еден Азар.

Еден Азар получава в момента заплата от 200 хиляди паунда на седмица. Смята се, че от Челси са готови да му предложат ново възнаграждение от 320 хиляди паунда на седмица и нов договор до 2023 година. 

Еден Азар: Никога няма да напусна Челси с конфликт

Еден Азар затвори вратата на Реал Мадрид

Еден Азар: Само в Испания мога да спечеля "Златната топка"​