Звездата на Челси Еден Азар уверено заяви, че може да промени ролята си на терена и да започне да играе като централен нападател, за да не се налага на клуба да инвестира в нови играчи.

Още един нападател спрягат за "Стамфорд Бридж"

В събота „сините” постигнаха комфортна победа с 4:0 над Брайтън, а белгиецът вкара две от попаденията в шампионатния мач. Така той вече има 8 попадения в 20 мача от Висшата лига през този сезон, като изостава само с 2 от топреализатора на „сините” Алваро Мората.

Челси иска провал на Лестър под наем

„Според мен ние сме доволни от отбора, с който разполагаме. Всички зависи от това как точно искаме да играем на терена”, коментира Азар пред „Лондон Ивнинг Стандард”. „Имаме двама много добри нападатели в лицето на Алваро и Миши. Ако те не са готови да играят, аз мога да бъда нападател, така че не виждам нужда да привличаме още някого.”

„Футболът е простичък – дръж топката на земята и опитвай да играеш така, както ние се представихме срещу Брайтън. Само защото пропускаме някои възможности, хората смятат, че се нуждаем от нападател. Ако обаче бележим голове, ставаме най-добрата атака в лигата и никой не би твърдял подобно нещо.”

Различният Алваро Мората

„Кой е най-добрият отбор в момента? Манчестър Сити. Техните нападатели – Габриел Жезус и Серхио Агуеро – обаче не са от най-мощните във физическо отношение. Много е просто. Ако искаш да играеш с дълги топки, ти трябва таран. Ако искаш да задържаш топката, имаш нужда от дребничък човек отпред”, допълни Азар.