Защитникът на Челси Сесар Аспиликуета е уверен, че отборът му отново може да препъне Ливърпул в неговата битка за титлата в Премиършип, както се случи преди пет години.

През април 2014 г. едно подхлъзване на Стивън Джерард провали Ливърпул срещу Челси, след което титлата буквално се изплъзна от ръцете на "червените". Ливърпул загуби този мач с 0:2, изпусна инициативата борбата за трофея и завърши сезона в минорно настроение.

В неделя Челси отново ще излезе на "Анфийлд" и Аспиликуета, който взе участие в този паметен мач, иска историята да се повтори.

"Когато ние пътувахме за "Анфийлд", те почти бяха започнали да празнуват шампионската титла, тъй като отнасяха всички отбори по пътя си. Ние обаче отидохме там с ясен план. Да победиш с 2:0 отбор, който постигаше добри резултати беше много важно за клуба и запалянковците. Всеки изпита удоволствие този ден и се надявам отново да го повторим в неделя. В последните години постигахме добри резултати на "Анфийлд", но в неделя ни предстои отново да се изявим.

Работата не е в това да унижим Ливърпул, а да играем собствената си игра. Те се сражават за титлата, но за нас всяка точка е важна за попадането в Топ 4. Мачът е много важен и за нас. Трябва да се отбраняваме добре, тъй като Ливърпул таи в себе си голяма угроза. След това, ако използваме своите моменти, ще победим. Ние вече спечелихме веднъж този сезон на "Анфийлд" за Купата на Лигата", заяви Аспиликуета, цитиран от Evening Standard. /БГНЕС