Капитанът на Челси Сезар Аспиликуета призна, че е бил изненадан, че Джовани Ло Селсо не е бил изгонен по време на дербито между Челси и Тотнъм, което „сините“ спечелиха с 2:1 по-рано днес. В 52-ата минута на срещата Ло Селсо влезе доста остро в краката на Асипилкуета, но съдията Майкъл Оливър не изгони аржентинеца след проверка със ситстемата ВАР.

В крайна сметка, след края на сблъсъка съдиите от Стоукли парк, където се намира централата на ВАР за Висшата лига, официално са признали, че са взели грешно решение относно нарушението на Джовани Ло Селсо и, че полузащитникът на "шпорите" е трябвало да получи червен картон.

След срещата Аспиликуета заяви:

„Честно казано, аз не съм играч, който обича да бъде на тревата, защото съм защитник и правя фалове. Беше ясен белегът на пищяла ми, веднага се изненадах, че не е червен и дори не е жълт картон. Всеки може да прави грешки, но когато има повторения, може да е по-лесно“, сподели испанецът.

„Днес знаехме, че нашата форма у дома не е най-добрата, и след като ги победихме с 2-0, те искаха реванш. Показахме страхотен характер и дух, а те ни затрудниха в последните пет минути. Ние сме отбор и трябва да сме готови за всеки мач. Когато не играеш е трудно, защото всеки иска да помогне на отбора, всеки продължава да тренира усилено, борейки се да бъде в отбора. Конкуренцията е това, което дава на отбора допълнителен стимул, където всеки се бори до краен предел и днес той проработи перфектно“, заяви още Аспиликуета.