Настроение в отбора на Челси, както и задоволителните резултати на тима под ръководството на новия мениджър Маурицио Сари са подействали положително на собственика Роман Абрамович.

Руският милиардер е преценил да остави настрана идеята за евентуална продажба на лондончани, а представянето на тима в първите четири мача в Премиършип е приветствано радушно от Абрамович.

През лятото роденият в Чукотка магнат бе доверил пред близки, че е в готовност да се раздели с клуба от Западен Лондон за 2 милиарда паунда. Причините бяха две - неясният финансов климат в Обединеното кралство от Брекзит, както и отказът да му бъде подновена визата за Острова.

Медиите в Англия доверяват, че руснакът е възхитен от развитието на тима под ръководството на пристрастения към тютюна мениджър и настроението му спрямо Челси рязко се е променило. Предишният мениджър на Челси Антонио Конте бе в обтегнати отношения с боса на Челси, след като твърдеше, че Абрамович не е осигурил нужните финанси за свежи покупки през миналата кампания.

Абрамович притежава Челси от 2003 година досега, като през това време смени 14 мениджъри, печелейки пет титли във Висшата лига и по един път Шампионска лига и Лига Европа.