Собственикът на Челси Роман Абрамович е бил пределно ясен какво очаква от мениджъра на отбора Маурицио Сари оттук до края на сезона. След като руснакът удовлетвори желанието на специалиста и привлече в клуба нападателя Гонсало Игуаин, сега всичко различно от място в топ 4 ще се счита за провал и ще коства поста на италианеца.

31-годишният нападател парафира със „сините” под наем до края на кампанията, като първоначално беше преотстъпен от Ювентус в Милан. Трансферът не се уреди достатъчно бързо, за да бъде Ел Пипита на разположение за тазвечершния полуфинален реванш срещу Тотнъм за Купата на Лигата. Срещата стартира в 21,45 часа българско време и можете да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Според „Дейли Мейл” трансферът на Игуаин е в разрез с обичайната трансферна стратегия на „сините” и затова поставя Сари в трудна позиция. Сделката беше знак, че специалистът има подкрепата на висшето ръководство, но от това следва, че той трябва да осигури и необходимите резултати.

Не е изключено реваншът срещу Тотнъм също да окаже своята тежест при решението относно съдбата на Сари в края на кампанията. Абрамович никак не обича Челси да приключва сезона без спечелен трофей. Въпреки това подсигуряването на участие в Шампионската лига – каквото Конте не успя да стори миналия сезон и бе уволнен въпреки спечелената Купа на Футболната асоциация – си остава минималното изискване към Сари, ако последният желае да запази работата си.

Основните конкуренти на „сините” във Висшата лига към момента са Арсенал и Манчестър Юнайтед. След като „топчиите” удариха Челси с 2:0 в последния кръг сега разликата е само 3 точки.