Английският Челси все още може да бъде продаден, въпреки наложените днес санкции на собственика на клуба Роман Абрамович. Говорител на министър председателя Борис Джонсън обяви, че това може да се случи при едно единствено условие, което обаче, руският олигарх едва ли би склонил да изпълни.

Според говорителя на местната власт, продажбата все още може да се случи, но само ако Роман Абрамович не регистрира нито цент печалба от сделката.

Още по темата:

Замразиха активите на Абрамович, огромни последствия за Челси 

Челси на произвола на съдбата

На практика днес бяха замразени всички активи на Роман Абрамович във Великобритания. До това се стигна след санкциите, наложени на Русия и най-богатите и влиятелни руснаци, за връзките им с Владимир Путин.

Разбира се, в активите на Абрамович влиза и Челси, който бизнесменът закупи през 2003 година. Преди няколко дни самият той обяви, че е готов да изслуша всякакви конкретни оферти за контролния пакет акции на лондонския клуб. Според спекулациите, Роман Абрамович е поставил цена на клуба от 3 млрд. паунда.

Gulliver/GettyImages
59 снимки

„В момента водим разговори с футболен клуб Челси и тези разговори ще продължат. Част от тези разговори ще бъде всеки конкретен лиценз, който би позволил процесът по продажбата да продължи”, сподели говорител на Борис Джонсън.

„Важното в случая е, че при никакви обстоятелства, евентуалната продажба няма да донесе каквато и да е печалба на Роман Абрамович, или пък ще му позволи да вземе някакви пари от нея.”

„Важно е да уточним, че правителството е отворено за продажбата на клуба, но това би изисквало допълнителни лицензи, а това от своя страна – нови разговори с министерството на финансите и други департаменти”, допълни още той.