Уулвърхемптън се наложи над Бърнли с 1:0 на „Молиню“ в мач от междинния 15-и кръг във Висшата лига. Единственото попадение падна в 42-ата минута, когато „вълците“ се възползваха от груба грешка в отбраната на Бърнли, а Хий-Чан Хуан порази целта.

След този успех Уулвърхемптън събра актив от 18 точки, изкачвайки се до 12-о място във временното класиране във Висшата лига, докато проблемите за Бърнли продължават и тимът на Венсан Компани се намира на 19-а позиция със 7 пункта в актива си.

Двубоят започна с натиск от страна на „вълците“, като първата по-опасна за футболистите на Гари О’Нийл дойде в 28-ата минута, когато след центриране в наказателното поле на Бърнли, Пабло Сарабия шутира, но над напречната греда

Джей Родригес бе изведен на чиста позиция в 38-ата минута, но Даниел Бентли бе добре пласиран и отрази удара на нападателя на Бърнли.

Само минута по-късно Джош Браунхил можеше да даде аванс на своя тим, след като овладя рикоширала топка на границата на наказателното поле на Уулвс и шутира. Бентли обаче направи фантастично спасяване.

След груба грешка на Сандер Берге Пабло Сарабия отне топката в 42-ата минута и подаде към Матеус Куня, който продължи за Хий-Чан Хуан, който с удар от близко разстояние прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Джеймс Трафорд и порази целта.

Натискът на домакините продължи и на старта на второто полувреме. В 54-ата минута след изпълнение на статично положение за Уулвс, Марио Лемина се извиси над всички, за да засече центриране в наказателното поле на Бърнли, но стреля над вратата.

Витиньо се опитата да изненада Даниел Бентли с удар от далечна дистанция в 79-ата минута, но не успя да намери очертанията на вратата, а топката премина на сантиметри над напречната греда на вратата на домакините.