Отборите на Уест Хем и Бърнли завършиха при резултат 2:2 в мач от 28-ия кръг във Висшата лига. "Чуковете" наваксаха изоставане от два гола през първата част, за да вземат точка по драматичен начин. Към момента тима на Дейвид Мойс заема 7-мо място във временното класиране с актив от 43 точки, докато Бърнли е 19-и с 14 пункта.


Давид Датро Фофана изведе гостите напред в 11-ата минута, след като прати топката със силен удар точно под гредата за 1:0.

Във втората минута на добавеното време Бърнли успя да удвои преднината си. Якоб Бруун Ларсен подаде за Джош Кълън по лявото крило, а капитанът на Бърнли центрира остро по земя. В опита си да изчисти топката обаче Константинос Мавропанос я прати в собствената си врата (2:0).

Уест Хем започна силно втората част и успя да намали изоставането си след по-малко от минута. Лукас Пакета се възползва от грешка в отбраната на Бърнли, напредна и намали резултата (2:1)

Дани Ингс прати топката във вратата на Бърнли в 86-ата минута, но след преразглеждане на ситуацията чрез ВАР, попадението му не бе зачетено заради засада.

Във втората минута на добавеното време на срещата „чуковете“ съумяха да достигнат до равенството. Мохамед Кудус свърши страхотна работа по левия фланг, като успя да съхрани топката и да комбинира с Дани Ингс, който се обърна и прати топката в мрежата, за да възстанови паритета.