Челси спечели лондонското дерби с Тотнъм с 2:1, благодарение на два гола на Маркос Алонсо.

Двубоят се игра на „Уембли“, където „шпорите“ ще домакинстват през този сезон, а двата тима влязоха с коренно различно настроение в срещата. Шампионите започнаха шокиращо сезона и загубиха у дома от Бърнли с 2:3 в първия кръг, докато възпитаниците на Маурисио Почетино записаха убедителен успех над Нюкасъл с 2:0.

Срещата започна равностойно, като постепенно домакините наложиха лек териториален превес, но „сините“ бяха по-опасни в атака. Ключовият момент от първата част дойде в 24-та минута, когато Маркос Алонсо изпълни брилянтно свободен удар и не остави никакви шансове на Юго Лорис за 1:0. Вицешампионите реагираха като попарени и натиснаха, но пропуснаха няколко добри положения, като на няколко пъти бяха спрени от Тибо Куртоа, а изстрел на Хари Кейн срещна гредата.

След почивката момчетата на Антонио Конте се защитаваха умело и не позволяваха на съперника да създава опасности пред вратата на Куртоа. „Сините“ бяха опасни на контраатака, като удар на Вилиан срещна гредата. В 79-та минута Миши Батшуай влезе в игра и само три минути по-късно се отбеляза автогол след центриране на Кристиан Ериксен. По всичко изглеждаше, че двата тима ще си разделят точките, но две минути преди края на редовното време Алонсо отново се разписа след подаване на Педро Родригес, с което оформи крайното 2:1.

По този начин шампионите записаха първа победа за новия сезон, докато Тотнъм не издържа първия голям тест през кампанията.