Футболната легенда Петър Чех, която това лято се отказа от фтубола, направи първата си изява като полупрофесионален играч по хокей на лед.

След като направи шокиращия трансфер от футболното игрище към ледената пързалка, в сряда бе обявено, че четирикратният шампион на Висшата лига е подисал договор с отбора на Гилдфорд Феникс до края на сезона.

Чехът дебютира срещу Суиндън Уайлдкетс. В редовното време и продълженията двубоят не излъчи победител, като резултатът беше 2:2. Наложи се изпълнение на дузпи и при тях Чех спаси още първата, а Уайлдкатс успяха да вкарат само две от общо пет опита. Така тимът му записа трета поредна победа и продължава да няма загуба в първенството.

Вратата бе доста по-малка и имаше шайба, вместо топка, но въпреки това Чех бе точно толкова брилянтен, колкото и през цялата си 20-годишна футболна кариера.


На каската на футболната легенда бяха изобразени емблемите на Челси и Арсенал.  

 


"Радвам се, че имам възможност да играя с Феникс, за да натрупам опит", каза Чех.

„Надявам се, че ще помогна на този млад отбор да постигне целите си за сезона и ще се опитам да спечеля възможно най-много мачове, когато играя. След 20 години професионален футбол да играя отново играта, която обичах да гледам и играя като дете, ще бъде прекрасно изживяване", заяви Чех.