Джон Тери е сред големите любимци на феновете на Челси. С повече от 700 мача със синята фланелка и с поставения рекорд по брой мачове като капитан, защитникът печелеше феновете на „Стамфорд Бридж“ ден след ден по време на 19-те сезона, които изкара при лондончани. А в тях Тери неизменно се състезаваше с номер 26 на гърба.

Защо и има ли някаква специална причина Тери да се спре на точно това число?  

Отговорът даде лично защитникът в публичен чат с феновете в профила си в една от социалните мрежи.

„Когато влязох в първия отбор на Челси, това бе моят номер. Постепенно видях феновете да носят фланелки с моето име на гърба си и с номер 26. Не исках да променям номера си и така да ги карам да си купуват нови фланелки“, призна Тери.

В чата с Тери обаче участие взеха не само фенове на Челси. Привърженик на „шпорите“ се намеси с лаконичното „Тотнъм завинаги“. Тери обаче не се впусна в дълги словоизлияния. Той отговори по оригинален начин с два емотикона – на купа и две ококорени очи. Така Тери елегантно намекна, че вече 11 години продължава чакането на лондонския съперник на Челси от последния му трофей.

Джон Тери спечели четири пъти Висшата лига с Челси, 5 пъти ликува във ФА Къп, три път с Купата на Лигата на Англия, два пъти с Къмюнити Шийлд. В международен план Тери празнува по веднъж в Шампионската лига веднъж и Лига Европа. 


Още новини: 

Шейтанов се похвали със снимка с Джон Тери 

Джон Тери става част от Семейство Симпсън