Тотнъм спечели след дузпи мача си от 4-ия кръг в турнира за Купата на Лигата с 6:5 срещу Челси. В редовното време срещата завърши 1:1. Тимо Вернер откри за "сините" с гол в 19-ата минута, но Ламела изравни в 84-ата минута, за да прати двубоя в дузпи. Решаващият пропуск направи Мейсън Маунт, което изхвърли Челси от турнира.

Челси започна добре двубоя и в 17-ата минута Хъдсън-Одой стреля отлично, но Лорис се справи със ситуацията. Две минути по-късно Вернер матира вратаря на Тотнъм и Челси откри резултата.

Тотнъм отвърна с удар на Жедсон Фернандес, който беше блокиран от бранител на "сините". В 35-ата минута новият вратар на Челси Едуард Менди спаси удар на Ламела, за да остави отбора си в мача.

В 50-ата минута и Регилон пробва рефлексите на Менди, но той отново беше на ниво. Отново Тимо Вернер имаше възможност да се разпише в 73-ата минута, но отново Лорис се справи.

Все пак Менди капитулира след удар на Ламела в 83-ата минута, който възстанови равенството. До края на мача не паднаха нови голове и се стигна до изпълнението на дузпи.

При дузпите при първите четири изпълнения и двата тима реализираха като точни бяха Дайър, Ламела, Хойберг, Моура за Тотнъм, а за Челси - Ейбрахам, Аспиликуета, Жоржиньо и Емерсон. За Тотнъм реализира Кейн, а за Челси Маунт пропусна и така Тотнъм продължава борбата.