Едно от най-големите имена в английския футбол в последните 20 години Франк Лампард сложи край на страхотната си кариера.

На 38-годишна възраст Лампард реши да кажи стоп на състезателната си дейност след 21 години в професионалния футбол. 

Иконата на Челси сложи точка на кариерата си

По-голяма част от тези 21 години бяха прекарани в Челси, където Лампард се превърна в една от най-големите легенди на клуба. 

Пътят на Лампард към големия футбол стартира в Уест Хем, където той започва да играе за първия отбор през сезон 1997/98. В последствие през 2001 преминава в Челси за 11 милиона паунда.

След 13 години на "Стамфорд Бридж" Лампард бе освободен и премина с двугодишен договор в американския Ню Йорк Сити. През сезон 2014/15 обаче халфът игра под наем в Манчестър Сити преди да заиграе за тима от Ню Йорк, който се оказа и последен в кариерата му.

Той е един от седемте футболисти и единствен полузащитник с над 150 гола в Премиършип. Освен това Лампард е втори във вечната ранглиста по асистенции във Висшата лига след Райън Гигс.

На клубно ниво Лампард е спечелил всичко възможно - Шампионска лига, Лига Европа, три титли от Премиършип, 4 трофея от ФА Къп, два от Купата на Лигата и два пъти Къмюнити Шийлд.

За националния отбор на Англия Лампард изигра 106 мача, в които реализира 29 гола. С "трите лъва" той участва на три Световни първенства - през 2006, 2010 и 2014, както и на Евро 2004.