Отборът на Уест Хем победи Челси като гост с минималното 1:0 в двубой от 14-и кръг на Висшата лига и нанесе втора поредна загуба на "сините". Единственото попадение на "Стамфорд Бридж" бе дело на Аарън Кресуел и падна в началото на втората част. 

"Сините" бяха по-активният отбор през цялото време, но малшансът в заключителния момент бе решаващ.

Натискът на Челси започна още с първия съдийски сигнал. В 10-ата минута Кристиан Пулишич бе близо до откриването на резултата, след като засече прекрасен прехвърлящ пас на Педро, но ударът му с глава премина над напречната греда. 

В 25-ата минута Уест Хем имаше своя първи шанс, когато Микел Антонио засече центриране и отклони топката с глава, принуждавайки Кепа Арисабалага да се намесва в заключителния момент. 

В края на първата част "сините" пропуснаха няколко нови възможности за отбелязване на попадение. 

Пулишич получи хитър пас и стреля от средно разстояние, но Дейвид Мартин направи брилянтно спасяване. 

Секунди по-късно пък Матео Ковачич достигна до отбита топка в наказателното поле и шутира, но и неговият удар бе отразен от стража. 

В началото на втората част Аарън Кресуел изведе "чуковете" напред, след като се възползва от огромното свободно пространство, което "синята" защита му бе предоставила. Англичанинът не се поколеба да нанесе страхотен удар, който намери долния десен ъгъл и остави Кепа безпомощен. 

В 60-ата минута Фабиан Балбуена засече прецизно центриране от ъглов удар, но мощният му удар с глава отиде право в ръцете на Кепа. 

Минута по-късно испанският страж отново бе принуден да спасява своя отбор, след като успешно блокира удар на Микел Антонио. 

В 68-ата минута именно Антонио вкара топката в мрежата на Кепа, но след преглед с ВАР попадението бе отменено заради игра с ръка. 

До края на срещата липсваха по-сериозни опасности пред някоя от вратите и резултатът се запази. 

Така Челси пропусна да се изравни по точки с втория Сити, който днес направи грешна стъпка, и остава четвърти с 26 точки и мач по-малко от третия Лестър. Уест Хем пък е 13-и с 16 пункта в актива си.