"Много съм щастлив да бъда тук. Това е една голяма крача в моята кариера. Няма отговорност за сумата, която бе платена за мен. Ще направя всичко по силите за Челси", каза новият най-скъп вратар в света Кепа Арисабалага при официалното си представяне днес на "Стамфорд Бридж" като нов играч на Челси.  

"Надявам се да се адаптирам възможно най-бързо към английския футбол. Тук има много испанци, така че си мисля, че те ще ми помогнат", сигурен е 23-годишният страж.
 
"Не обръщам внимание на парите, които се дадоха за мен. Знам, че Челси заложи много на мен и аз трябва да оправдая това доверие", добави той.

"Мисля, че начело с Еден Азар, тук играят едни от най-силните играчи в света. Желая Азар да продължи да играе дълго време в този клуб, той е много важен за нас".

"Винаги искам да давам най-доброто от себе си. Познавам някои играчи в този отбор на Челси, тъй като сме играли заедно за Испания. Това е един импулс, който ми даде стимул да напусна Испания и да се преместя в Англия".

Кепа премина в Челси за сумата от 80 млн. евро с шестгодишен контракт. Преди това той се състезаваше в два сезона за родния Атлетик Билбао.