Офанзивният халф на Челси Оскар призна, че ще се постарае да впечатли бъдещия наставник на отбора Антонио Конте. Италианецът поема „сините“ след края на Евро 2016 и се очаква да сътвори малка революция на „Стамфорд Бридж“.

Тъкмо заради идването на Конте се появиха спекулации, че бразилският национал ще бъде един от първите, които ще бъдат продадени. Подобни слухове се появиха още преди началото на кампанията, като се спрягаше, че Ювентус проявява силен интерес към Оскар.

„Годината беше много трудна за мен“, коментира 24-годишният южноамериканец. „Имах страхотен сезон през предишната кампания, но бях от тези, които получиха контузии в началото на сегашния.“

„Когато се върнах в игра, отборът вече не се представяше добре. Озовах се на пейката и извън първия състав. Не постигнах нивото, към което се стремях, но се надявам през идната кампания да бъда по-добър.“

„Идването на Конте е страхотно за играчите. Очевидно ще трябва да се доказвам. Сигурен съм, че той следи за индивидуалното представяне на всеки. Сега не играя много, но с новия треньор всеки ще има ново начало“, добави Оскар.