Мениджърът на Челси Антонио Конте заяви, че отсъствието на отбора от Шампионска лига ще му помогне да се концентрира изцяло върху борбата за титлата в Премиършип.

„Това, че няма да играем в Шампионска лига ни дава възможност, защото моите футболисти ще тренират усилено повече време. Предпочитах да играем в Шампионска лига, защото Челси трябва да участва в този турнир. Ние обаче не сме и трябва да се концентрираме изцяло върху борбата за титлата в Премиършип“, коментира Конте.

„В първата ми година начело на Ювентус ние бяхме в сходна ситуация. Не участвахме нито в Шампионска лига, нито в Лига Европа. Това ни позволи да концентрираме цялата си енергия в борбата за титлата и накрая на сезона триумфирахме“, добави италианецът.

„Наясно съм, че Премиършип е най-трудното първенство в света. Седем или осем отбора ще се борят за титлата. Това означава, че всички ще се борим за място в топ 4. Очаква ни голяма битка между мениджърите и играчите са наясно с това. Ние имаме много силен отбор. Трябва да работим много здраво и да оставим в миналото лошия сезон“, каза още Антонио Конте.