Франк Лампард напуска Челси след 13 години прекарани на „Стамфорд Бридж”. Една от емблемите на новия Челси, на създадения от Жозе Моуриньо Челси, напуска отбора. Супер Франк се превърна в една от емблемите на лондончани. Той спечели не само сърцата на феновете, той направи нещо много по-голямо, записа името си в историята на клуба. Именно заради това Лампард не заслужаваше така да напусне „Стамфорд Бридж”. Франки заслужаваше нещо повече от Челси, а също така и от Жозе Моуриньо.

Франк Лампард завинаги остава една от емблемите на Челси и трябваше да приключи кариерата си на „Стамфорд Бридж”, а не в САЩ. Егото на Жозе Моуриньо обаче отново се оказа по-голямо, по-голямо дори от една от емблемите на клуба. Ясно е, че Челси дължи много на Специалния, но в случая с Лампард, клубът не постъпи правилно.

Любимецът на феновете на Челси изигра 648 мача със „синята” фланелка, отбелязвайки и рекордните за отбора 211 гола. Въпреки това ,Моуриньо не му предложи нов договор, с което се слага край на една ера в тима на Челси.

Франк Лампард бе един от футболистите, които оставяше сърцето си на терена във всеки  мач. Той бе един от двамата лидери – другият е Джон Тери. Когато Франки бе на терена Челси изглеждаше много силен. Вярно е, че Лампард  трудно намираше място в състава на Челси през миналия сезон, но Жозе Моуриньо не биваше да постъпва така с една от легендите на клуба.

Франк Лампард

източник: Gulliver/Getty Images

„Когато пристигнах тук преди 13 години, никога не съм смятал, че ще имам щастието и късмета да изиграя толкова много мачове и да се насладя на такива успехи. Клубът стана част от моя живот”, заяви на прощаване Франк Лампард. "Благодаря специално на привържениците на Челси. За мен те са най-великите фенове в света. Научих много неща от Роман Абрамович, който помогна на Челси да се изкачи до това ниво и да се превърне в един от водещите отбори в света, както и от мениджърите и треньорите, с които имах възможност да работя по време на престоя ми на "Стамфорд Бридж". Като фен на Челси, знам, че клубът ще продължи да се развива. Не се съмнявам в качествата на футболистите, които играят в този отбор. Успехите от изминалите сезони ще продължат. Благодаря за красивите спомени. Продължавайте да творите история!", сподели още легендата на сините.

Приключението на Лампард в Челси започна през 2001-а г., когато бе привлечен от Уест Хем Юнайтед. Той имаше голяма заслуга за най-силните периоди на лондонския клуб и напълно заслужено се нареди сред сините легенди.

Франк Лампард

източник: Gulliver/Getty Images

С Челси английският национал спечели три титли на страната, четири трофея от ФА Къп, две Купи на лигата, и по един трофей от Шампионската лига и Лига Европа.

Жозе Моуриньо посочи вратата не само на Франк Лампард, но и на Ашли Коул. Специалния е такъв. Може би ако бе останал още една година начело на Реал Мадрид, щеше да направи същото и с Икер Касияс и да го изпрати далеч от „Сантиаго Бернабеу”. При Моуриньо няма легенди, няма емблеми, а има само цели, които се преследват с всички сили.

Франк Лампард е взел участие в 648 мача на Челси. Успял е да отбележи рекордните 211 гола, които го правят реализатор номер 1 в историята на клуба.

Франк Лампард се сбогува с Челси. Домът на Супер Франк обаче остава „Стамфорд Бридж” и той рано или късно отново ще се върне.