Той отново е Специалния! При повторното си завръщане в Англия поиска да го наричат Щастливия, а само преди 5 дни медиите на Острова го нарекоха Лицемерния. След снощната лекция на „Итихад” Жозе Моурньо пак е Специалния.

Португалецът е от този тип треньори, които са орисани да печелят важните мачове. Или по-скоро – специалните. Такова бе дербито между Сити и Челси снощи. Двубой, който показа защо Жозе винаги ще бъде в топ 3 на треньорите, докато упражнява тази професия.

След като цял уикенд четка съперника, в понеделник вечер той му изнесе футболна лекция. Взе си трите точки и посегна към титлата. Наистина трябва да си специален треньор за да вземеш такова дерби, в такъв момент. Манчестър Сити е безспорно най-мощният тим в Англия. С най-много финансови възможности и с най-голям футболен потенциал. Отбор, намиращ се в страховита форма и на всичкото отгоре, играещ в крепостта си „Итихад”. Осем поредни победи, повече от половин година без загуба у дома! Е, всичко си има край! Но този край можеше да дойде от някой Специален. В Англия той вече е само един след отказването на сър Алекс.

Сега отново идва времето на Жозе. Изходната база за щурм на титлата е повече от прекрасна. Челси би два пъти Сити и поне засега показва, че е по-достоен от „гражданите” за трофея. До края на сезона има още доста мачове и поне един „специален” – със стария „приятел” на португалеца – Арсен Венгер. А както вече казахме – за специалните мачове трябват специални треньори.