Преди около два месеца Челси се сбогува с Шампионската лига, доста болезнено. Отпадането от ПСЖ не беше по вкуса на никой от хората на Жозе Моуриньо и Роман Абрамович.

Арогантният тогава Челси, вчера празнува. Тимът стана шампион на Англия за първи път от 5 години насам, но има хора стоящи зад този успех.

Освен старшията Моуриньо ето и 4-те аса, които изковаха успеха на "сините" от Лондон.

Блестящият на вратата Тибо Куртоа. Белгийският национал успя да измести от титулярното място безспорно голямото име Петер Чех. Той изкара един успешен сезон под рамката на вратата и заслужи да бъде отбелязан в карето от аса.

Увереността му внасяше спокойствие на бранителите пред него, но не бива на пропуснем и грешката, която направи при гола на Чарли Адам, който го "поздрави" с гол зад центъра по рано през сезона.

Джон Тери е второто асо. Ветеранът за 4-ти път стана шампион с капитанската лента и се изравни по този показател с Рой Кийн. Тери е безспорният лидер на Челси и е единственият футболист на "сините", който изигра всички мачове в Премиършип досега без смяна. 34-годишният бранител е отличен футболист, който се справя добре с противниковите атаки. Предизвикателството пред Тери в оставащите 3 срещи е да ги изиграе с пълните 90 минути и да завърши сезона без смяна.

Мозъкът на тима Еден Азар е третото асо в ръкава на Моуриньо. През него минава всяка атака на Челси, а куп футболисти са получили жълт картон след интервенция срещу него. Португалският наставник на "сините" определи цена за Азар, която е от умопомрачителните 100 милиона паунда, които са заслужени с всяко отиграване на полето. Белгиецът беше определен и за най-добър играч през сезона в Премиършип, което е поредното доказателство за класата му.

Четвъртото асо е Диего Коща. След противоречив сезон той прониза вратата на съперниците 19 пъти и има основания да се бори за голмайсторската титла във Висшата лига.

Няма как да пропуснем и Специалния Жозе Моуриньо - Португалецът грабна отново титлата, дали със скучна игра, дали със скромни победи, но трофеят ще пристигне на "Стамфорд Бридж". Така от арогантният Челси, който преди два месеца се сбогува с Шампионската лига, вече няма и помен.

Сега това е скромният Челси.