Антонио Конте е новият мениджър на Челси. Това не е новина, тъй като се появи в пространството още преди няколко месеца. Роман Абрамович се спря на Конте, който е определян за един от най-добрите треньори в момента в света. Още през миналото лято Конте бе спряган за много отбори, но в крайна сметка ще продължи развитието си в Челси. 46-годишният специалист е призваният да върне не само усмивките, но и успехите на „Стамфорд Бридж“.

Антонио Конте е петият италиански мениджър на Челси след Джанлука Виали, Клаудио Раниери, Карло Анчелоти и Роберто Ди Матео. Италианците са орисани да постигат големи успехи в Челси, а Конте трябва да затвърди тази тенденция. Всеки един от изброените му предшественици постигна големи успехи на „Стамфорд Бридж“ и изведе отбора до различни върхове. Антонио Конте е амбициран да се докаже и в дълбоките води във Висшата лига, където през следващия сезон конкуренцията му ще бъде огромна.

След като изигра повече от 400 мача за Ювентус, Конте пое първия отбор на "Старата госпожа" през 2011 г. и успя да спечели три поредни титли в Серия А, преди да застане начело на италианския национален отбор. В Ювентус методите му сработиха, защото той беше всеки ден без изключение с играчите. Безспорно направи от „бианконерите“ един много по-добър отбор, тим, който смачка всякаква конкуренция в рамките на 3 сезона.

Веруюто на Антонио Конте е прагматизъм и дисциплина. Той е майстор на това да извлича максимума от своите футболисти, а на „Стамфорд Бридж“ това ще бъде много важно. Конте ще трябва да върне формата на Еден Азар, ако белгиецът бъде задържан, каквото към момента изглежда желанието на италианеца. 46-годишният мениджър ще трябва да изгради почти изцяло защитата на отбора, но какъв по-добър избор от това, италианец да се захване точно с тази задача.

Челси се нуждае от истинска революция, за да бъде променен обликът на отбора, а Конте изглежда е точният човек, който е способен да направи това. Италианецът е пословичен с дисциплината, която налага във водените от него отбори, така че лежерните времена на „Стамфорд Бридж“ със сигурност ще бъдат минало от 11 юли. Специалистът вече загатва, че ще иска да подмлади състава, за това ще трябва не само да привлича нови играчи, а също така и да гласува доверие на все повече момчета от академията, които постигнаха много сериозни успехи през последните години. Впрочем Конте може да благодари на Гуус Хидинк след края на сезона, тъй като холандецът залага на все повече млади футболисти, откакто се завърна в Челси през декември. По всичко изглежда, че през новия сезон Челси ще има ново нападение, а изборът на Конте ще бъде важен. Той не иска един нов нападател, а двама, което на практика означава, че дните на Радамел Фалкао, Лоик Реми и Алешандре Пато в тима са преброени. Единствен Диего Коста от нападателите може да запази мястото си в отбора. Със сигурност Конте е наясно, че трябва да заздрави защитата на отбора, за да постигне успехи. Разпасаната команда в отбрана от настоящия сезон трябва да остане в миналото. Победите с 1:0 правят даден отбор шампион и ясен пример за това е Лестър, който вече смело гледа към шампионската титла във Висшата лига, воден от друг италианец, Клаудио Раниери. Антонио Конте трябва да направи промени в един застаряващ гръбнак на отбора и отново да превърне Челси във фактор във Висшата лига.

Задачата на Антонио Конте изглежда още по-трудна, защото той ще трябва не само да преобрази Челси, но и да се пребори със сериозната конкуренция на Хосеп Гуардиола, Юрген Клоп, Арсен Венгер, Маурисио Почетино, Славен Билич, Клаудио Раниери, а по всичко изглежда и на Жозе Моуриньо. Битката за шампионската корона ще бъде още по-ожесточена.

Последният италианец, който води Челси бе Роберто Ди Матео, а с него лондончани триумфираха в Шампионската лига. Предишният - Карло Анчелоти, счупи рекордите по точки и голове за титлата в Англия.

Антонио Конте е орисан да върне успехите на „Стамфорд Бридж“. Времето ще покаже дали и кога това ще стане факт.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS