Челси се сбогува с Шампионската лига в сряда. Палачът на лондончани ПСЖ отново е черната котка за "сините", а от двубоя измина известно време.

Показа ли Челси характер на победител в двубоя, до един момент - да, но след излизането на боеца Диего Коста нещата се счупиха като кристална ваза. Несъмнено трябва да се отчете заслуженото на ПСЖ, тим от който трябва да се страхуват всички европейски грандове.

Защо феновете обичат Челси, ето и част от възможностите - характерът на отбора, харизмата, личността на треньора, амбициозността на проекта започнат от Роман Абрамович.

В този отбор обаче изчезна характерът, който по времето но Жозе Моуриньо през миналата година вършеше чудеса, е магията изчезна. Гуус Хидинк е страхотен специалист, стабилизира отбора, но представянето в Шампионска лига разочарова феновете на лондончани.

Май всички в този отбор играят само за парите, не за честта на клуба, то май повечето отбори във Висшата лига се превърнаха в "отбори от наемници". Дали на пръстите на едната ръка могат да се преброят футболистите, на които не им беше безразличен изхода от резултата на битката в сряда.

От футболистите на Челси сърцатите са Зума, Тери, Куртоа, Коста, Микел да добавим и Педро, евентуално и Вилиан. Останалите само присъствие на терена.

Кейхил разочарова, Иванович, Матич, Оскар и другите пълни фигуранти. Дали Еден Азар не мисли повече за преминаване в Реал Мадрид, отколкото върху играта си на "Стамфорд Бридж".

Имаше време когато Челси беше великан с участието на Дрогба, Лампард, Чех и Тери. Челси, който дори да загуби носеше харизма.

Челси трябваше да изиграе на живот и смърт 90-те минути срещу парижани, уви не се получи!

Сега пътят е нов треньор и връщане на ценностите.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS