Преди началото на сезона очакванията сред специалистите в Англия бяха да станем свидетели на битка между само два отбора в лицето на Манчестър Сити и Ливърпул. Е, след осмия кръг спокойно може да кажем, че борбата ще е много по-ожесточена и ще включва поне още няколко отбора в лицето на Челси, Арсенал и Тотнъм.

Защото след осем кръга петте отбора са събрани само в рамките на 2 точки между първия и петия.

Вижте какво се случи през уикенда в Англия:

Ливърпул - Манчестър Сити 0:0

Дербито на кръга не предложи очакваното зрелище като най-интересният момент се оказа пропуснатата от Рияд Марез дузпа, която можеше да донесе успеха на "гражданите". 

Е, този резултат бе приет много добре от останалите фаворити, които се възползваха максимално, печелейки двубоите си от кръга.

Фулъм-Арсенал 1:5

Арсенал продължи победната си серия с 5:1 над Фулъм след по два гола на Александър Лаказет и Пиер-Емерик Обамеянг и един на Арън Рамзи.

Саутхемптън - Челси 0:3

Челси пък се справи с 3:0 като гост на Саутхемптън след попадения на Еден Азар, Рос Баркли и Алваро Мората.

Манчестър Юнайтед - Нюкасъл 3:2

Голямото шоу бе в Манчестър, където Жозе Моуриньо изглеждаше на дузпата още в 10-ата минута на мача с Нюкасъл. Кенеди и Муто направиха резултата 2:0 рано в мача, но "червените дяволи" стигнаха до знаменит обрат за 20 минути в самия край. Героите бяха Хуан Мата, Антони Марсиал и Алексис Санчес.

Тотнъм - Кардиф 1:0

Тотнъм стигна до минимална победа с 1:0 над Кардиф след гол на Ерик Дайър в 8-ата минута.

Брайтън - Уест Хем 1:0

В другите мачове:

Бърнли - Хъдърсфийлд 1:1

Кристал Палас - Уулвърхемптън 0:1

Лестър - Евертън 1:2