Българският треньор Ивайло Петев няма да пести играчите си и да дава почивки на титуляри, тъй като има намерение с Университатя (Крайова) да атакува и първенството, и турнира за Купата на Румъния. "Синьо-белите" от Крайова посрещат утре от 19:30 часа Оцелул (Галац) в четвъртфинал от турнира за купата. Първата сензация в турнира вече е ясна – лидерът във втора лига Корвинул (Хунедоара) смаза ЧФР Клуж с 4:0. Отборът от Клуж не само всяка година се бори за титлата, но и има сериозни постижения в европейските турнири.

Все пак Петев няма да може да разчита на двама титуляри, които до момента са били предимно на терена. "Няма да играят", отговори българският специалист на въпрос какво е положението с Никошур Банку и Владимир Скречиу. Двамата не са били възстановeни от медицинския щаб, а проблем има и с Елвир Колийч.
"Това е различен мач. Елиминирането на един отбор ще бъде решено след 90 или 120 минути, така че най-важното е да се подготвим психически за този мач. Среща ни качествен, добре организиран отбор и трябва да сме умни и да преодолеем съперника", обясни Петев. "Нормално е да имаме много добър дух, работим всеки ден за нашето подобрение. Играчите тренират добре, трябва да продължим да работим още по-усърдно, защото предстоят много мачове. Банку и Скречиу не могат да играят, а френският полузащитник Лис Ури е наказан. Имаме и малки проблеми с Колийч, а за него ще се решава в последния момент".

След това българският специалист беше попитан дали си прави сметки за евентуално разпределение на силите. В първенството Университатя (Крайова) е на 2-о място, изоставайки на 7 точки от лидера ФКСБ. В турнира за националния трофей пък е на два мача от финала. Петев е категоричен: "Очаква ни много важен мач, Купата на Румъния си остава основна цел и трябва да влезем на терена и да спечелим. Както съм казал и преди, играем във всеки мач за победа. Дали ме радва това, че сме в серия от 9 мача без загуба? Дори не ги броя. Просто ме интересува следващият мач, без значение с кого е и в кой турнир. Искам да побеждаваме. Това казвам на играчите. В този ред на мисли, искам още един път на благодаря на нашите привърженици, които не спряха да ни подкрепят срещу Рапид (Букурещ), дори и когато останахме 10 на терена".