Сълзи. Най-вече от радост. Емоции, които на човек му е трудно на овладее. И незабравими мигове. Това са само част от акцентите за спортния Април 2016-а година.

Днес, на един от най-светлите християнски празници, ви връщаме назад към случилото се през април тази година.

Новината за завръщането на Стилиян Петров на терена, великите – без никакво преувеличение мачове между Ливърпул и Борусия Дортмунд в четвъртфиналите на турнира Лига Европа, подпечатаното място за Лестър в Шампионската лига...

А нима сте забравили как третодивизионният тогава ЦСКА отстрани амбициозния Берое в полуфиналите за Купата на България?

И още – последният мач на великия Коби Брайънт, поредната титла на Ювентус, емблематичното „Ел Класико“ и договорът на Антонио Конте с Челси.

Към всичко това, а и още, ви връщаме сега!

източник: LAP.bg

Стилиян Петров е готов да играе футбол отново! Тази новина със сигурност е разплакала мнозина. Бившият капитан на националния ни тим по футбол бе готов отново да играе професионален футбол.

Той обаче от месеци тренираше с отбора на Астън Вила до 21 години и вече бе готов да опита пак да облече екипа на отбора, на който беше капитан преди дигнозата си.

Стилиян се завръща на терена!

Друг български футболист със сериозна кариера зад граниаца – Светослав Тодоров пък получи голямо признание. Тодоров влезе в Залата на славата на Портсмут.

В средата на април футболна Европа бе насочила поглед към два отбора и един колоритен треньор. Съдбата изпрати бившият тим на Юрген Клоп Борусия Дортмунд срещу настоящия му състав Ливърпул.

А немци и англичани направиха от мачовете между двата тима незабравим спектакъл и на терена, и извън него.

източник: Gulliver/GettyImages

Ливърпул достигна до полуфиналите в Лига Европа след феноменална европейска вечер на „Анфийлд“. Мърсисайдци победиха Борусия Дортмунд с 4:3 в мача реванш между двата тима, който определено не бе за хора със слаби сърца.

Няма Реал, няма Барса, няма Байерн! Мача на сезона го сътвориха Ливърпул и Борусия Дортмунд. 4:3 и колко емоции зад този резултат.

Няколко дни по-рано Ливърпул си тръгна усмихнат от стария дом на Юрген Клоп, давайки заявка сблъсъкът между двата тима да остане в историята, както и се случи.

Емоциите на Юрген Клоп при завръщането у дома.

Напомниха на Клоп да не обърка съблекалните.

Обратно в България, където също бе доста интересно. Предстоеше полуфинален двубой между третодивизионния ЦСКА и елитния Береое.

В първия мач ЦСКА поднесе най-голямата изненада в турнира за Купата на България до този момент, побеждавайки тима на Берое. „Червените“ се наложиха с 2:0 като гост в Стара Загора и взеха солиден аванс преди реванша на стадион „Българска армия“.

Головете за победата реализираха Самир Аясс и капитанът Борис Галчев.

Само след дни ЦСКА победи Берое с 2:0 в среща-реванш от полуфиналната фаза за Купата на България и с общ резултат 4:0 е финалист. На "Българска армия" головете за успеха реализираха Преслав Йорданов в 3-ата минута и Николай Цветков в 41-ата минута.

"Аматьорите" от ЦСКА сащисаха елитния Берое в Стара Загора.

Стадион "Българска армия" се пукаше по шевовете, а феновете на "армейците" направиха атмосферата на стадиона невероятна.

В средата на месец април БФС разкри какъв е пътят пред ЦСКА за завръщане в елита.

Босът на БФС Борислав Михайлов пък бе категоричен, че първенството в А група през следващия сезон ще започне с толкова отбори, колкото вземат лиценз.

И като стана дума за миналогодишното издание на турнира за Купата на България, нали не сте забравили, че Монтана загуби с 0:1 от Литекс на реванша, но достигна исторически първи финал за Купата на България, след успеха с 2:0 в първата среща.

Така с общ резултат 2:1, футболистите на Емил Велев си уредиха мач за трофея срещу ЦСКА на Христо Янев.

Междувременно в Берое се разделиха с Петър Хубчев. Това обяви изпълнителният директор на круба Илко Русев на извънредна пресконференция след загубата от ЦСКА с 0:2 в първия полуфинал за Купата на България.

Берое се раздели с "най-добрия треньор в историята си".

През април Левски откри Сектор А на стадион „Георги Аспарухов“. Андрей Аспарухов, единственият син на "синята" легенда Георги Аспарухов, преряза лентата на новооткрития Сектор А на стадиона, кръстен на баща му.

Сектор А - липсващото парче се завърна.

Пак през април най-добрият ни тенисист Григор Димитров бе обявен за почетен гражданин на Хасково и разкри емоциите си по време на церемонията.

Събитията бяха позитивни за Спортист номер 1 на България за 2015-а Габриела Петрова. Международната федерация по лека атлетика възстанови състезателните права на българската състезателка, която беше уличена в употреба на вече забранения препарат мелдониум през март.

Щастливата Габи Петрова: Истината излезе наяве, това ще бъде моята мотивация

Отборът на Нефтохимик триумфира с волейболната Купа на България.

И ако си мислите, че това е било всичко най-интересно, то определено грешите.

Защото легендарният Коби Брайънт сложи край на бляскавата си 20-годишна кариера в НБА именно през април 2016-а! Освен това звездата вкара феноменалните 60 точки в последния си мач за Лос Анджелис Лейкърс срещу Юта Джаз.

Звездното изпращане на Коби Брайънт в снимки.

Епичен мач пък реши титлата в колежанското първенство.

А в европейския баскетбол избухна огромен скандал.

Легендата в бокса Мани Пакиао пък слезе от ринга с триумф.

И пак към футбола, защото през април бъдешият шампион на Англия Лестър официално си осигури място в Шампионската лига през следващия сезон, след като победи Съндърланд с 2:0, а Манчестър Юнайтед загуби от Тотнъм с 0:3.

Победата на „Стейдиъм ъф Лайт“ оформи точковия актив на „лисиците“ на 72 точки, което означаваше, че Лестър не може да се свлече по-надолу от четвъртата позиция в крайното класиране. До края на шампионата оставаха още пет кръга.

Някои ги отписваха прекалено рано, други - прекалено късно.

Дни по-рано Челси назначи Антонио Конте за нов мениджър на тима.

Междувременно разделилият се с лондончани Жозе Моуриньо все още нямаше договор с Манчестър Юнайтед, но португалецът вече бе в очакване това да се случи.

Пак през април отборът на Реал Мадрид победи Барселона с 2:1 в поредното издание на Ел Класико, част от Примера дивисион.

Белият балет триумфира, при това в дома на каталунците – „Ноу Камп“. Успехът е много сладък и за треньора на столичани Зинедин Зидан, който спечели в първото си Ел Класико, в качеството си на наставник.

Ювентус пък ликува с пета поредна титла. „Бианконерите“ бяха короновани като шампиони в Италия от Рома, чийто тим победи с 1:0 основния преследвач на „старата госпожа“ Наполи.

Радостта на Юве след поредната титла.

Такъв беше април 2016-а година: емоционален, бурен и може би незабравим за мнозина!

Весела Коледа!