Спортният директор на Лудогорец - Георги Караманджуков, говори пред медиите в Женева след нулевото реми на шампионите със Сервет в първи плейофен двубой за влизане в 1/8-финалите на турнира Лига на конференциите.

Според директора на „орлите“, Лудогорец е по-класният отбор и трябва да използва шансовете си в реванша. Караманджуков коментира още привлечения по-рано в четвъртък Ивайло Чочев, както и трансферът на бившия нападател на тима Игор Тиаго в английския елитен Брентфорд.

startphoto.bg
79 снимки

„Като резултат ме удовлетворява. Знаехме, че те са доста по-напред, шест-седем мача в първенство, ние сме още тежички, по-бавни. Сервет е добър отбор, неслучайно е втори в Швейцария, излязоха от трудна група, но ще опитаме да си използваме шансовете в реванша. Мисля, че сме по-добър отбор. Знаехме, че сме на такъв етап в подготовката и не сме на тяхното ниво, и треньорът го каза“.

„Програмата е тежка, играем все още на три фронта, но Лудогорец винаги е показвал, че може да се справи. Имаме най-добрите футболисти, винаги съм го казвал. Надяваме се лека-полека да се възстановяват Алмейда и другите контузени. Ще имаме по-голяма дълбочина и да сме силни на всички фронтове, за да си постигнем целите“.

Снимки: БГНЕС / BGNES
14 снимки

„Излишно е да даваме оценка за Ивайло Чочев, той е изключително момче, професионалист. Върна се на това ниво след тежка контузия. От доста време го искахме в Лудогорец, чак сега успяхме да си постигнем финансовите условия, които ни удовлетворяват. Убеден съм, че ще бъде от полза както на терена, така и на колектива. Няма да има изходящи трансфери“.

„Трансферът на Игор Тиаго е плюс и за българския футбол. Трябва малко по-позитивно да гледаме на нашето първенство. Този човек игра преди по-малко от седем месеца в нашето първенство. Първата му година беше на приливи и отливи. Гласувахме му доверие, бяхме уверени в качествата му. Той постави абсолютен рекорд. Има голям интерес към почти всички наши футболисти, но засега няма да има изходящи трансфери. Естествено, ако има футболист, който е желан от треньорското ръководство, който може да вдигне класата на отбора, собствениците и ние няма да жалим средства. Но само, ако вдигне класата на отбора“, заяви Караманджуков.