Имаше футболисти, които се наслаждаваха на доминацията на Челси над Тотнъм, какъвто е случаят с нападателя Джими Флойд Хаселбанк по време на престоя си на "Стамфорд Бридж", но сега нидерландецът смята, че балансът на силите е в полза на "шпорите преди неделното дерби между двата отбора. 

Една година след като пое нещата в Тотнъм, бившият мениджър на Челси Жозе Моуриньо изкачи новия си отбор на върха във Висшата лига след 9 мача. А гостуването им на "Стамфорд Бридж" в неделя, където те имат едва победа за първенство в последните 30 години, ще даде отговор на въпроса доколко Tотнъм може да издържи на предизвикателството за титла.

Воденият от Франк Лампард отбор на Челси е трети и при успех може да измести Тотнъм, но Хаселбанк смята, че тимът на Жозе има предимство.

"Двата отбора са доста близки като качество в момента, коментира Хаселбанк, който има 10 гола срещу Тотнъм в периода 2000-2004 година плюс два за Купата на Лигата. За мене Шпорите имат в момента най-силния отбор, който са имали в последните 10 години, допълва нападателят пред Sky Sports.

И макар че начело на Челси Лампард върши прекрасна работа, Хаселбанк смята че тимът на Моуриньо е една идея по-оформен като игрови облик.

"Като отбор, ако Тотнъм не спечелят или не са близо до спечелване на титлата, смятам, че ще бъдат недооценени. Мисля, че Челси не би трябвало да спечелят титлата, ако има логика. Рано им е, рано му е и на Франк. Е, ако спечелят, вероятно ще грабнат купата с две ръце. Но това е едва втората година на Франк и ние знаем как се развиха нещата миналия сезон. През миналата година дадоха шанс на младоците да играят и се справиха невероятно. След това похарчиха доста пари за играчи, които да бъдат залог за бъдещето. Така че в този аспект смятам, че Тотнъм е една крачка преди Челси".

Въпреки че Челси се подсили с доста атакуващи опции като привлече Тимо Вернер, Кай Хавертц и Хаким Зиеш, то Хаселбанк вярва, че атакуващата линия на Тотнъм в момента е най-добрата в Висшата лига.

"На хартия те са най-силните с Хари Кейн, Гарет Бейл, който явно не е запалил мотора си на 100 %, и разбира се Хюн-Мин Сон. След това имат Лукас Моура и Стивън Бергвайн на пейката и Деле Aли, който не може да си намери място, както и Хари Уинкс. Най-слабото им звено са двамата централни халфове", завърши легендарният нападател.