Люпко Петрович все още е треньор на ЦСКА по една-единствена причина - защото ръководството няма готов вариант за негов заместник, твърди вестник "Тема Спорт". Самият наставник сам призна след двубоя с Берое, че може да си тръгне, а в Сърбия разкриха, че дори е хвърлил оставка пред собственика Гриша Ганчев.

Неговият статут не е като на останалите треньори в шампионата, като не е обременен от договор, така че раздяла с него може да настъпи по много бърз и лесен начин. Проблемът е, че на този етап от ръководството не са се спрели на наставник, който да застъпи след Люпко.

След като това се случи обаче, е ясно, че сърбинът ще напусне треньорския пост, твърди с огромна категоричност още вестникът. В момента се търси решение, като не е ясно дали Петрович ще остане като консултант в клуба, какъвто беше, преди да поеме кормилото и като какъвто беше назначен през декември 2018 г.

По традиция при треньорски кризи на "Армията" немалка част от привържениците призовават за завръщане на Стойчо Младенов. В момента специалистът е начело на казахстанския Кайсар, като има договор до края на ноември.

Целта пред него е да изведе отбора до евротурнирите, което е невъзможно да се случи през първенството (заема 6-о място, на голямо изоставане от еврозоната). Кайсар обаче е на финал за купата срещу предпоследния Атирау и ако вдигне трофея, ще получи евроквота, а Стойчо Младенов - предложение за нов договор. Сблъсъкът за купата е на 6 октомври, неделя, от 12:00 часа.

Треньорът добре познава Гриша Ганчев, работил е при него в Литекс, но си тръгна след резила на ловчанлии в Европа срещу ГАК и загубата с 0:5 от несъществуващия вече австрийски тим. Младенов неведнъж е казвал, че е разговарял с бизнесмена за ситуацията при "червените" и че е готов да ги поеме на секундата, ако няма договор с друг клуб.