Плануваната за утре, 26 януари, първа проверка на Витоша Бистрица ще се проведе в София. Първоначално „тигрите“ трябваше да пътуват до Пловдив, където да се изправят срещу местния Марица. В крайна сметка контролата с тима от Югоизточната Трета лига пак ще започне в предварително уговорения час – 14:30 часа, но на един от изкуствените терени в Националната футболна база в Бояна. 

Два дни след приятелската среща с тима на Борислав Караматев, момчетата на Росен Кирилов ще заминат на подготовка в Анталия, Турция. В южната ни съседка 11-ият в Първа професионална лига ще изиграе четири контроли. 

Първата проверка на “тигрите” ще бъде по-малко от 48 часа след пристигането им (30 януари), а съперникът повече от престижен – сребърният медалист в Премиер лигата на Беларус Шахтьор (Солигорск). На 1 февруари Витоша ще срещне руския Факел, на 4-ти босненския Борац (Баня Лука), а на 7-ми – датския Фредерика. 

След завръщането си в България на 8 февруари отборът ще продължи да се готви на стадион „Академик“ зад х-л „Плиска“. До началото на пролетния дял на Първа професионална лига спортно-техническото ръководство на Витоша не е предвидило други контроли. На 16 февруари, събота, тимът на Росен Кирилов гостува на Ботев (Враца) в среща от XXI кръг на елита. Двубоят на стадион „Христо Ботев“ започва в 12:30 часа.