Селекцията в отборите на футболната звезда Димитър Бербатов и автомобилния шампион Ник Левентис за спортния празник „С усмивка“ вече е ясна. Двата отбора започват демонстративния мач от кампанията срещу агресията на 24 септември на „Спортна София“ (парк „Възраждане“) точно в 11:30 часа, а след последния съдийски сигнал столичният комплекс ще посрещне близо 30 вида спорт, които ще бъдат на разположение на зрителите, така че всяко дете да намери нова, позната или съвсем забравена любима дисциплина.

Както се очакваше, най-многобройни в редиците на двата отбора ще бъдат футболистите. В селекцията на Фондация „Димитър Бербатов“ компания на капитана ще правят треньорът на Берое Александър Томаш, вратарят Тодор Кючуков и Константин Мирчев, подсилени от най-добрия български бийтбоксър Скилър, любимите на младежите влогъри Павел Колев и Ицака, както и петкратният световен шампион по фрийрайд ски Ману Гайде. Моторспорт името в отбора е многократният шампион по картинг Николай Върбицалиев.

Срещу тях, с екипите на Фондация „Вълшебен свят“ ще застанат Владо Манчев, Христо Янев и Стамен Казълов, редом до автомобилното трио Ник Левентис, Люис Уилямсън и Адриен Тамбей (син на състезателя от Формула1 Патрик Тамбей), момчетата от рап-дуото СкандаУ и българския екип на фондацията зад кампанията „С усмивка“.

След края на дербито терените на комплекса ще станат арена на почти 30 спорта, а към любимите на всички футбол, баскетбол, волейбол и тенис, организаторите добавят още снукър, картинг, акробатика, доджбол, шах, хокей на трева и цяла дузина бойни спортове като карате, бокс, кик-бокс, джудо и таекуондо. Водещ на събитието ще бъде Павел Владимиров, а специални гости ще са част от „талантливите деца на България“, които Фондация Димитър Бербатов традиционно отличава всяка година. Входът за всички е свободен, единственото задължително условие за участие са усмивките, а партньорите на инциативата са подготвили много изненади и подаръци за спортуващите хлапета.