Милуоки Бъкс оцеля в серията срещу Индиана Пейсърс, след като намали изоставането си на 2-3. Крис Мидълтън и Боби Портис вкараха по 29 точки за успеха със 115:92. Бъкс отново бе без големите си звезди Янис Адетокумбо и Деймиън Лилард, които са контузени.
 
Двубоят започна равностойно, като очаквано гостите от Индиана поведоха с 31:23 в края на първия период. Възпитаниците на Док Ривърс обаче осъществиха серия от 12 безответни точки, след която поведоха с 39:33 на старта на втория период, като Милуоки запази аванса си и до полувремето – 53:48.
 
Разликата се покачи до 14 точки в началните минути на третата част, като Бъкс вече водеха с 62:48, а мачът бе на практика решен в края на този период, когато Милуоки качи своя опонент на сериозна разлика – 87:67. Домакините не дадоха шанс на „пешеходците“ да се върнат в мача и закономерно се поздравиха със своя втори успех в серията.
 
В основата на успеха на Милуоки Бъкс бе Крис Мидълтън, който завърши срещата с дабъл-дабъл от 29 точки и 12 борби, Боби Портис-младши също постигна двуцифрените измерения в два показателя – 29 точки и 10 борби. Патрик Бевърли също  се отчете с дабъл-дабъл от 13 точки и 12 борби, а Малик Бийзли добави 18 пункта.
 
Тайрис Халибъртън бе най-резултатен за Индиана с 16 точки, докато Майлс Търнър добави от 13 пункта.
 
Мач №6 между двата отбора ще е в залата на Пейсърс и ако успее да изравни, Бъкс ще има предимството на седми мач у дома.