В края на миналата седмица голямата звезда на българския баскетбол – Александър Везенков, отново ни накара да се чувстваме горди заради неговите страхотни постижения през сезона. Макар че, той и неговият Олимпиакос загубиха финала на Евролигата от Реал Мадрид, стореното от нашето момче не може да бъде забравено или изтрито.

Той стана най-резултатен в битката за трофея с 29 точки, освен това той записа 9 борби и 4 асистенции. Още преди финалите, Везенков бе обявен и за MVP на сезона в Евролигата. Усилено се говори, че родната звезда е пред трансфер в отбора от НБА – Сакраменто Кингс.

„Това, което имаме в момента, в лицето на Сашо Везенков, по-скоро е един подарък, който не знам дали българският баскетбол заслужава. Но е нещо, което трябва да използваме, нещо, което трябва да вдъхнови хората, които се занимават с баскетбол в България. Да покаже, че няма невъзможни неща и, че един българин може да стъпи на върха на Европа. Един мой приятел пусна един колаж, в който е сложил най-високите върхове на всички континенти. Най-високият връх в Европа не е нито Монблан, нито Елбрус, а Сашо Везенков. И в момента е точно така“, заяви баскетболният специалист и коментатор Камен Алипиев.

Цялото интервю с Камен Алипиев може да видите в прикаченото видео.