Ръководството на Рома взе решение да не продава Раджа Наинголан на Челси, а това означава, че ще трябва да се раздели с другата си голяма звезда – Миралем Пянич. Според „Кориере дело спорт“ отказът на римляните да преговарят с английския клуб на практика изпраща босненеца в ръцете на Байерн Мюнхен.

В момента всички медии на Апенините се опитват да отгатнат каква точно ще е трансферната стратегия на „джалоросите“ за лятото, понеже е ясно, че клубът трябва да балансира финансите си. Именно по тази причина играещият под наем в Рома Антонио Рюдигер ще бъде върнат на Щутгарт, тъй като „вълците“ не могат да си позволят закупуването му.

Пянич е трансферна цел на редица водещи европейски клубове, като има откупна клауза в договора си на стойност 38 милиона евро. Вярва се, че бъдещият наставник на Байерн Карло Анчелоти настоява за привличането на плеймейкъра в Мюнхен.

Ако това се случи, то Рома вече има идентифицирани заместници. Става дума за таланта на Аякс Ришедли Базур, както и халфът на Интер Марсело Брозович.

Заради финансовата неяснота в клуба, Рома може да се лиши и от услугите на представящия се чудесно Стефан Ел Шаарави. Малкия Фараон показва брилянтни игри с екипа на „джалоросите“, но римляните смятат, че договорената сума от 13 милиона еввро за привличането му от Милан е твърде висока.