Треньорът на Фиорентина Винченцо Монтела потвърди новината, че звездата на тима Хуан Куадрадо вече е трансфериран в Челси.

В момента колумбиецът урежда финалните детайли по сделката, която ще получи официално потвърждение от англичаните утре. Днес 26-годишният играч ще премине медицински прегледи и ако е всичко е точно, италианците ще получат 23,3 милиона паунда плюс Мохамед Салах, който ще довърши сезона под наем при тях.

„Това беше трансфер, който трябваше да се случи. Клубът взе вярното решение, защото се сдобива с доста добър играч“, каза Монтела.

„Естествено, трябва да видим колко точно време ще е необходимо на Салах, за да се адаптира към нашия футбол, който е различен от този във Висшата лига или първенството на Швейцария.“

„От дефанзивна гледна точка, Куадрадо ни предлага много повече от Салах. Куадрадо е играч, който винаги пристига на мач или тренировка с усмивка и даваше всичко от себе си за Фиорентина.“

„Убеден съм, че ако можеше да играе утре (в гостуването на Дженоа – б.р.), щеше да го стори. Щастлив съм за него, понеже отива в голям клуб“, допълни Монтела.

Куадрадо играе във Фиорентина от 2012 година и започна като преотстъпен от Удинезе, но още след първия си полусезн беше откупен от „виолетовите“. През настоящия сезон Куадрадо изигра 17 шампионатни мача за флорентинци, в които вкара 4 гола и даде 4 асистенции.