Ръководството на Фиорентина за пореден път демонстрира готовност да преследва интересите си докрай и заплаши Рома, че ще блокира трансфера на Мохамед Салах. Флорентинци посочват, че играчът все още има действащ договор с тях, без значение от личните му уговорки с Челси.

Крилото на „сините“ прекара втората половина от миналия сезон под наем при „виолетовите“ и набързо грабна сърцата на феновете със силните си изяви. Очаквано от Фиорентина се възползваха от клауза, позволяваща им да доплатят 1 милион евро, за да удължат наема на египтянина с още 12 месеца.

Проблемът започна с отказа на Салах да изпълни уговорката, тъй като имал споразумение с Челси, че може да наложи вето над повторното си преотстъпване. То обаче по никакъв начин не е упоменато в контракта между лондончани и Фиорентина, което поражда въпросния правен казус.

Агентът на Салах на няколко пъти подчерта, че неговият клиент пак ще играе в Серия А, ала в тим различен от „виолетовите“. Дори и заплахите за съд от страна на флорентинци не стреснаха Салах, който днес кацна в Италия, за да се подложи на медицински тестове в Рома.

Генералният директор на Фиорентина Андреа Родж обаче заяви, че нещата няма да минат толкова гладко за „джалоросите“. „Нашата позиция си остава същата като преди. Ние вярваме, че играчът има контракт с Фиорентина и сега ще търсим адекватно разрешение на ситуацията. Точно сега разговаряме предимно с Челси, а не с Рома. Ясно е, че докато въпросът не се разреши, Салах не може да играе.“

„Фиорентина никога не е казвал, е Салах не може да играе в Италия. Напротив – Рома е една опция за него. Повтарям обаче, че ние водим разговори основно с Челси“, добави Родж.