Агентът на Мохамед Салах – Рами Аббас защити своя клиент, спрямо когото доскорошният му тим Фиорентина възнамерява да заведе дело. Импресариото заяви, че клубът е знаел още от февруари за желанието на египтянина да продължи кариерата си другаде.

23-годишният играч на Челси сериозно разгневи ръководните фактори на „Артемио Франки“, след като отказа да играе при тях през идния сезон. Той изкара 6 много успешни месеца там след преотстъпването си през януари, но сега има други идеи за своето бъдеще. Проблемът произтече от това, че Аббас публично загатна за трансфер на нападателя в друг тим от калчото.

„От моя гледна точка ситуацията е пределно ясна: през януари трите страни подписаха документ, а споразумението на Мохамед с Фиорентина изтече, така че той се връща в Челси – ние чакаме нови оферти за него“, каза Аббас.

„Всички предложения и увеличения в заплатата от Фиорентина бяха отказани. Ситуацията беше ясна още през февруари, като и във Фиорентина знаеха за решението му. Те са страхотен клуб и като такъв трябва да им е ясно какво трябва да се свърши. Икономическият проблем е само дребен аспект – Салах може да получи по-добри възможности за кариерата си.“

„Единственото, което мога да кажа в момента, е, че Мохамед е играч на Челси. Със сигурност има оферти за него както от Италия, така и от други страни. До няколко дни ще решим бъдещето му, много отбори се интересуват от него. Послание до феновете на Фиорентина? Не бих могъл да говоря от негово име. Той определено е благодарен за отношението към себе си през последните месеци. Веднага щом има възможност, той ще ви разкаже своята гледна точка“, добави Аббас.