Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо отправи призив към футболистите на Шалке и техните привърженици да забравят бързо за тежкото поражение в Гелзенкирхен (5:0), тъй като не е срамно да загубиш у дома срещу толкова класен отбор като неговия.

"Опонентите ни трябва да признаят, че сме твърде силни за тях. Когато отстъпваш пред отбор, който показва идеална игра, не можеш да виниш себе си за поражението", коментира Моуриньо. Той определи като перфектно представянето на своите възпитаници.

"Проведохме фантастичен мач. Отборът действаше с пълна увереност в своите сили. Дойдохме тук за победа и от първите минути потвърдихме намеренията си. Напълно контролирахме хода на срещата, като демонстрирахме футбол от висока класа, сигурна игра в отбрана и пълно отсъствие на грешки", заяви още мениджърът на Челси.

"Към всеки мач подхождаме различно. Станахме първи в групата и това е добре, а също така и футболистите ни получават удоволствие от играта. За мен това е най-добрият Челси, но все още не сме спечелили нито един трофей. Трябва да направим така, че качеството на играта да ни носи спечелени медали и
титли", каза жозе Моуриньо и отчете:

"Тибо Куртоа остана без работа и от опасните моменти пред нашата врата ще се запомни само рикошета, след който топката се удари в гредата", каза още португалският тактик."