Челси взе минимална победа на Спортинг в Лисабон, с 1:0, а Марибор спечели втора точка в група G на Шампионската лига, след 1:1 срещу Шалке, при това насред Гелзенкирхен.

В първия кръг и двата мача приключиха при ремита, и така сега Челси е начело с четири точки, пред Марибор и Шалке с по две, и Спортинг с една.

В следващите срещи играят Челси-Марибор и Шалке-Спортинг.

В Португалия, Челси не стигна леко до успеха, но през цялото време имаше леко превъзходство срещу Спортинг. Единственото попадение вкара Неманя Матич, недолюбван и без това от феновете на домакините, като бивш играч на Бенфика.

Диего Коща и Оскар отправиха първите два удара към вратата на Руи Патрисио, но Слимани отговори с опасен удар, отразен от Куртоа.

Андре Шюрле бе много остър от началото на двубоя, и имаше две отлични възможности - първо след центриране на Азар засече с глава, а след това стреля мощно от точката на дузпата, покрай вратата на Спортинг.

Сеск Фабрегас центрира от фаул в 34-та минута, а Неманя Матич смълча "Жозе Алваладе", като засече с глава на далечната греда. Матич, като бивш футболист на Бенфика, бе бурно освиркан в началото на срещата.

Нани отправи опасен шут в началото на второто полувреме, но без някаква непосредствена щета за Куртоа. Португалският национал и Андре Шюрле бяха в основата на най-любопитните ситуации пред двете врати след паузата, но Челси започна постепенно да затяга хватката.

източник: Gulliver/GettyImages

„Сините“ натискаха сериозно, но невъзможността да стигнат до чиста голова възможност накара Жозе Моуриньо да предприеме и смени.

Въпреки това, мачът си остана много равностоен, и дори териториалното превъзходство на Челси не даваше особено отражение.

Нани имаше един от последните шансове да изравни, три минути преди края на редовното време, но техничното му прехвърлящо изпълнение не намери вратата.

Това бе и всичко за Челси и Спортинг, достатъчно за Жозе Моуриньо да излъже бившия си клуб, и да си тръгнат англичаните с три точки за дома.

източник: Gulliver/GettyImages

В другия мач от групата, Шалке не успя да пречупи Марибор, и словенците остават непобедени, след второто 1:1, при второто си участие в групите на Шампионската лига.

Най-доброто положение за Шалке дойде в 27-та минута, когато Кевин-Принс Боатенг отправи опасен удар с глава, но топката прелетя покрай гредата.

Десет минути по-късно Марибор откри резултата, когато центриране отляво на Митя Вилер намери Дамян Бохар в наказателното поле, и той засече на скорост от десетина метра.

Клаас-Ян Хунтелаар изравни в 56-та минута, след грешка в защитата на Марибор, лоша намеса на двама бранители, които попречиха и на вратаря да види топката.

В 60-та минута Юлиан Дракслер пропусна да направи пълен обрат, след като Ханданович спаси удара му. Обаси и Майер, които се появиха като смени за Шалке, също не успяха да променят нещата в полза на домакините, до края на срещата.

източник: Gulliver/GettyImages