Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо обяви, че няма да привлича нови играчи през януарския трансферен прозорец, но по всичко личи, че ще има такъв. Колумбийската звезда Хуан Куадрадо е на крачка от преминаване на "Стамфорд Бридж". 

Според вестник "Дейли Стар", атакуващият полузащитник вече е договорил личните си условия със "сините". Това се е случило на среща между агента му и представител на английския клуб. 

Така единствената пречка за осъществяването на сделката, е разбирателството между Челси и настоящия му клуб Фиорентина за трансферната сума. Но и това не изглежда особено трудно, тъй като в договора му има записана клауза за освобождаването му. 

Тя е в размер на 30 млн. евро, като подобна сума не е проблем за лондончани. Въпреки това, те ще опитат да я предоговорят и ако успеят, да платят по-малко. Точно това забавя обявяването на сделката. 

"Питате ме за бъдещето на Куадрадо, а аз ще ви кажа това, което съм ви казвал и преди. Той си има клауза в договора, но ние специално сме я направили толкова висока, за да го запазим за повече време. Надяваме се, че ще остане при нас, не искаме да го продаваме", сподели босът на Фиорентина Андреа Дела Вале. 

Колумбиецът подписа нов договор с "виолетовите" през октомври миналата година. Той го задържа на "Артемио Франки до 2020 г. В началото на тази седмица обаче Куадрадо е обявил, че иска да си тръгне и да отиде в Челси.