Отборът на Реал Мадрид се наложи с 3:2 над Челси в мач от приятелския турнир International Champions Cup. Момчетата на Зинедин Зидан имаха съществена доминация над „сините“ от Лондон и така записаха успех.

Двамата наставници - Зинедин Зидан и Антонио Конте - бяха заложили на по-експериментални състави, като изпробваха различни варианти.

Европейските шампиони започнаха срещата на високи обороти, а Марсело изведе „белите“ напред след 19 минути игра. Бразилецът завърши умело комбинация с младата надежда Марко Асенсио и откри за 1:0 с далечен удар. При това положение се получи и рикошет в Оскар, което залъга в известна степен Самир Бегович.

Марсело

източник: Gulliver/Getty Images

В 26-ата минута талантливият младок Асенсио се оказа в центъра на нова добра атака, като подаде отново на Марсело, който се разписа за 2:0.

Няколко минути по-късно, в 37-ата, Мариано Диас направи преднината на Реал класическа. Футболистът от Доминиканската република се възползва от колеблива изява на Бегович, след като завърши по отличен начин подаване от голмайстора Марсело за 3:0.

Реал Мадрид

източник: Gulliver/Getty Images

При този резултат двата състава се оттеглиха на почивка, а през второто полувреме възпитаниците на Антонио Конте, които бяха напрегнати от негативния развой, трудно намериха начин за противодействие на своя опонент. Едва в края на частта появилият се като резерва Еден Азар успя да намали пасива. Белгиецът се разписа в 80-ата минута, а в първата минута на продължението оформи крайното 2:3.

Реал Мадрид

източник: Gulliver/Getty Images

Припомняме, че в първия си мач от International Champions Cup Реал претърпя поражение от ПСЖ, а Челси победи Ливърпул.

Стартови състави:

Реал Мадрид: Кико Касия, Марсело, Начо, Варан, Карвахал, Асенсио, Ковачич, Каземиро, Лукас, Мората, Диас

Челси: Бегович, Айна, Кейхил, Тери, Аспиликуета, Оскар, Матич, Уилям, Траоре, Педро, Лофтъс-Чийк