Вратарят на Челси Тибо Куртоа, който прекара последните 3 сезона под наем в Атлетико Мадрид, изрази своята благодарност към испанския тим в специално видео обръщание в социалната мрежа "Фейсбук".

„Беше чудесно да играя за Атлетико. Преживях много фантастични моменти и спечелих много титли. Атлетико завинаги остава в сърцето ми”, каза белгийският национал.

В съобщението Куртоа също така отправи благодарности към треньорския щаб и наставника Диего Симеоне, като не пропусна и треньора на вратарите Пабло Версейоне. „Благодаря ви за доверието, което имахте в мен, като ме направихте част от този състав.”

„Също така искам да изкажа специални благодарности към целия отбор, на съотборниците, с които играх през тези три години. Горд съм, че през това време бях с тях. Бяхме част от един колектив, който преживя невероятни мигове. Истината е, че всичко беше фантастично и завинаги ще останете в сърцето ми”, завърши Куртоа.

По време на престоя си при „дюшекчиите” Куртоа спечели четири титли: една в Лига Европа (2012 година), Суперкупата на Европа (2013), Купата на Краля (2013) и шампионската титла на Испания (2014). Куртоа изигра 154 официални мача за мадридчани, в които допусна 125 гола.