Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо заяви, че евентуална победа срещу Манчестър Юнайтед няма да гатантира спечелването на титлата за „сините“.

„Предстои ни много тежък мач срещу Манчестър Юнайтед, който се намира в много добра серия. Ние трябва да сме изцяло концентрирани върху предстоящата среща. Една победа ще ни приближи до нашата цел, но в никакъв случай няма да ни гарантира титлата“, сподели Моуриньо.

„В момента в моето съзнание е само победата в съботния мач. След това ще видим какво ще се случи. Манчестър Юнайтед един от най-големите клубове в света. Това е мач, в който всеки ще иска да играе. Не е лесно да се участва в това дерби, заради което всички се вълнуват", добави Специалния.

Победи в следващите три двубоя от Висшата лига ще осигурят титлата за "сините". За последно те станаха шампиони на Англия през 2010 година.

"Съставът на Юнайтед е невероятен. Познавам много добре Луис ван Гаал и го считам за голям мой приятел. Той е фантастичен треньор и Юнайтед със сигурност е готов за този двубой“, продължи португалецът.

„Тук съм, за да спечеля титлата на Англия, а не да бъде обявен за мениджър на годината", каза още Жозе Моуриньо.

Дербито между Челси и Ман Юнайтед можете да гледате на живо в ефира на Diema Sport в събота, от 19.30 часа.