Тимовете на Челси и Манчестър Юнайтед завършиха 1:1 в дербито на 25-ия кръг във Висшата лига. Лингард откри резултата в 61-ата минута в полза на "червените дяволи", но в добавеното време Коста успя да изравни резултата.

Още в 8-ата минута се наложи Тибо Куртоа да спасява удар в очертанията на вратата му. Пет минути по-късно и Майкъл Карик стреля опасно, но белгийският вратар отново беше на мястото си.

В 18-ата минута и Марсиал нанесе опасен удар към вратата на Куртоа, но стражът на "сините" спаси положението. В следващата минута Оскар прати топката в наказателното поле на "червените дяволи", но там отбраната на гостите беше на ниво.

Диего Коста имаше възможност да изведе Челси напред в резултата в 32-ата минута, но стреля встрани от вратата, след като излезе в отлична позиция. Минута по-късно Аспиликуета от малък ъгъл прати топката високо над вратата.

Пет минути преди края на полувремето Фелаини стреля опасно, но топката мина встрани от вратата на Куртоа. В 44-ата минута Рууни не успя да стигне до топката, която беше центрирана в наказателното поле от Дармиан.

В добавеното време на първата част Джон Тери стреля към вратата на Де Хеа, топката се отклони от ръката на Дани Блинд и излезе в корнер. Футболистите на Челси поискаха дузпа, но съдията остави играта да бъде продължена с корнер.

Уейн Рууни опари ръкавиците на Куртоа, който стреля по земя, но вратарят на Челси се справи със ситуацията в 49-ата минута на двубоя. Малко по-късно и Лингаард стреля точно във вратата на белгиеца, но стражът отби кълбото.

В 56-ата минута Курт Зума получи неприятна контузия и трябваше да напусне терена с носилка като беше заменен от Гари Кейхил.

С великолепен гол Джеси Лингаард изведе "червените дяволи" напред в резултата в 61-ата минута.

В 68-ата минута Иванович отправи опасен удар към вратата на Де Хеа, но испанецът беше на мястото си.

Последва натиск към вратата на Юнайтед, но футболистите на Челси така и не намериха път към вратата на Де Хеа.

Роман Абрамович гледа двубоя в отлична компания

В 89-ата минута Диего Коста стреля опасно с глава, след като надскочи Блинд, но топката мина над вратата. Все пак нападателят на Челси изравни резултата в първата минута на добавеното време след грешка на отбраната на Юнайтед, след като Блинд се подхлъзна и позволи на Коста да изравни резултата. 

ВИП персони на трибуните на "Стамфорд Бридж"

Рууни опита да върне аванса на "червените дяволи" в 4-ата минута на добавеното време, но топката кацна над напречната греда на Куртоа. Домакините пропуснаха успеха в края на добавеното време, след като Де Хеа се намеси добре и предотврати загубата на Юнайтед.

След това равенство "червените дяволи" заемат петото място в класирането с актив от 41 точки, а Челси е на 13-ото с 30.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS