Отборът на Челси постигна много труден успех при гостуването си на Уест Хем в лондонското дерби от 28-ия кръг на Премиръшип. Възпитаниците на Жозе Моуриньо спечелиха с 1:0, но през второто полувреме трябваше да треперят. Единственият гол за „сините“ бе дело на Еден Азар през първото полувреме.

Още в седмата минута дойде и първата възможност за един от двата тима. Диего Коща се озова на чудесна позиция, стреля технично, но топката профуча над напречната греда. Само шейсет секунди по-късно мениджърът на домакините Сам Алърдайс трябваше да извърши принудителна смяна, след като Уинстън Рийд не успя да продължи срещата заради травма. Той бе заменен от Джеймс Колинс.

Отговорът на домакините дойде в 18-ата минута когато Тибо Куртоа трябваше да показва високата си класа. Шейку Куоте имаше отличен шанс, но силният му удар от малък ъгъл бе отразен с вещина от вратаря на Челси.

В 22-ата минута тимът на Жозе Моуриньо съумя да излезе напред в резултата. След атака отдясно Рамирес сложи топката на главата на Еден Азар, който се оказа абсолютно сам в центъра на отбраната и от близко разстояние успя да преодолее вратаря на домакините.

След гола играта на „Болейн Граунд“ се накъса, но постепенно символичните гости от Челси отново взеха инициативата. В 35-ата минута Еден Азар пробва да изведе чудесно Диего Коща, но в последния момент бранител на Уест Хем успя да избие коженото кълбо.

Само две минути по-късно Диафра Сако можеше да изравни резултата, но ударът му с глава не затрудни особено Куртоа. При минимална преднина за гостите дойде почивката.

През второто полувреме двубоят бе далеч по-интересен. Домакините от Уест Хем пропиляха куп прекрасни възможности, но стражът на „сините“ Тибо Куртоа отново бе на висота.

Първото добро положение за „чуковете“ дойде в 54-ата минута, когато отново Сако застраши вратата на Куртоа със страхотен удар. И в този случай обаче късметът покри лидера в подреждането. Отговорът на Челси дойде чрез Рамирес, но и той бе отказан след блестяща намеса на Адриан.

Така след този успех тимът на Челси събра 63 точки, а преследвачът във временното класиране Манчестър Сити също увеличи актива си след успех над Лестър като домакин. „Гражданите“ се наложиха с 2:0, а головете бяха дело на Давид Силва и Джеймс Милнър.