Челси допусна кошмарно отпадане в 4-ия кръг на ФА Къп, след като сюрпризира горчиво феновете си с поражение 2:4 от третодивизионния Брадфорд Сити. Макар че Жозе Моуриньо заложи на състав, изграден изцяло от резервни състезатели, това едва ли би могло да служи като оправдание за краха срещу 7-ия в Първа лига.

Още по-впечатлящото относно победата на тима, воден от Фил Паркенсън, е че лондончани имаха аванс от 2:0, който би обезкуражил мнозина други опоненти.

Преди началото на срещата Специалния заяви, че ще бъде „истински срам“, ако неговият тим отпадне от Брадфорд и началото на срещата наглед изключваше подобна възможност.

„Сините“ наложиха отчетлив натиск още от откриващия съдийски сигнал и беше въпрос на време да падне гол във вратата на Бен Уилямс. Това се случи в 21-ата минута, когато Оскар стигна до недобре изчистена топка след изпълнение на ъглов удар. Бразилецът центрира отляво и точно пред вратарското поле Гари Кейхил с глава стреля в горния ляв ъгъл за 1:0.

В 38-ата минута Челси затвърди предимството си с втори гол. Мохамед Салах даде страхотен пас за Рамирес в наказателното поле и бразилецът с премерен шут до дясната греда покачи резултата.

Брадфорд обаче показа, че няма да се даде толкова лесно. Три минути по-късно гостите намалиха пасива си чрез опитния голаджия Джонатан Стед. Игралият преди време във Висшата лига таран изненада Петър Чех с изтрел от дистанция, който влетя мощно под сглобката.

След почивката Брадфорд излезе доста надъхан и дори успя да притисне Челси през първите минути. Постепенно „сините“ поизравниха играта, затова изравнителният гол в 75-ата минута дойде като шок. Тогава Филипе Мораис получи достатъчно пространство в наказателното поле и с десния крак стреля покрай плонжа на Чех.

В 82-ата шокът вече стана пълен и бак Джон Стед беше в центъра на събитията. Нападателят умело предостави топката за Анди Халидей, който от границата на наказателното поле изстреля същински снаряд в горния ляв ъгъл – 2:3.

Развръзката на двубоя беше подпечатана окончателно в 4-ата минута на добавеното време от Марк Йейтс след нова асистенция на Стед.