Тази вечер ще е известен първият английски отбор, който ще може да се похвали с титла. Челси и Тотнъм оспорват трофея за Купата на Лигата на препълнения стадион "Уембли". 

Воденият от Жозе Моуриньо отбор води с 2:0 след голове на капитана си Джон Тери точно преди почивката и автогол на Кайл Уокър малко след подновяването на играта.

В 45-та минута след центриране от фаул на Вилиан отдясно, защитата на Тотнъм не успя да изчисти топката, тя попадна в асбсолютно непокрития Тери, който от няколко метра нямаше как да сгреши.

В 56-та минута резултатът стана 2:0, когато Сеск Фабрегас изведе Диего Коща отляво, испанецът напредна и стреля силно, а след рикошет в крака на защитника Кайл Уокър, топката излъга Уго Лорис и влетя в мрежата за втори път.

За "шпорите" това на практика е единственият шанс за отличие през кампанията, след отпаданията от Европа и ФА Къп. Те са и далеч от върха в Премиършип. "Сините" пък могат да триумфират още в Шампионската лига и Висшата лига. 

Ето и стартовите състави на двата тима:

Челси: Петър Чех, Сесар Аспиликуета, Джон Тери, Курт Зума, Бранислав Иванович, Сеск Фабрегас, Гари Кейхил, Рамирес, Еден Азар, Диего Коща, Вилиан. 

Тотнъм: Уго Лорис, Кайл Уокър, Ерик Дайър, Ян Вертонген, Дани Роуз, Набил Бенталеб, Райън Мейсън, Насер Шадли, Кристиан Ериксен, Андрос Таунсенд, Хари Кейн.