Челси спечели пето шампионско отличие и четвърто в ерата на Висшата лига. „Сините“ подобриха няколко рекорда след последния мач срещу Съндърланд, който спечелиха с 3:1.

Челси завърши сезона с 4 загуби във всички турнири и по този начин подобри постижението на Манчестър Юнайтед от сезон 1998/99, когато „червените дяволи“ допуснаха пет поражения във всички надпревари.

Челси се превърна в едва третия тим, който бележи 1500 гола от създаването на Висшата лига. Рекордното попадение бе дело на Лоик Реми за 2:1 в мача срещу Съндърланд. Вторият му гол бе под номер 1501 за лондончани. Повече от тях имат само Манчестър Юнайтед (1753) и Арсенал (1556).
Капитанът на Челси Джон Тери записа уникално постижение. Той взе участие във всичките 38 мача от кампанията и не пропусна нито една секунда игрово време.

Тери е бил на терена от първия до последния съдийски сигнал във всеки един от мачовете на Челси във Висшата лига този сезон. Той е едва вторият играч, който може да се похвали с това. Преди него Гари Палистър през сезон 92/93 записва същото постижение. Палистър прави това с екипа на Манчестър Юнайтед и също като Тери вдига титлата в края на сезона.

Джон Тери стана най-резултатният защитник в историята на Висшата лига. С гола, който опитният бранител отбеляза във вратата на Ливърпул в мача от 36-я кръг на Премиършип, Тери задмина Дейвид Ънсуърт.

Тери има отбелязани 39 гола. През настоящия сезон в Англия той се е разписвал на четири пъти.

Челси подобри постижението на Манчестър Юнайтед за най-дълъг период от време на първо място във Висшата лига.

Лондончани са начело в Премиършип от 30 август миналата година.

Новото рекордно постижение на Челси в края на кампанията е от 274 дни без отборът да е свален от върха. До този момент рекордът бе на „червените дяволи“ от сезон 1993/94, когато те задържаха първото място за 262 дни.