Само 5 месеца след зимния си трансфер крилото Хуан Куадрадо търси начини да си уреди среща с ръководството на Челси, на която да изясни какви са перспективите пред него.

27-годишният играч пристигна на „Стамфорд Бридж“ срещу 26,3 милиона паунда и записа едва 4 шампионатни двубоя, в които така и не отбеляза гол или асистенция.

През април мениджърът на „сините“ Жозе Моуриньо призна, че колумбийският национал по всяка вероятност ще се нуждае от по-дълга адаптация заради прехода от Серия А към Висшата лига на Англия. Португалският наставник обеща, че през следващата кампания феновете ще видят истинското лице на футболиста, който обаче в момента се колебае дали изобщо да остава.

Агентите на техничаря сондират за среща с директорите в близките дни, за да установят каква ще е ролята на техния клиент през идния сезон.

За момента има голяма вероятност Куадрадо да се върне в Италия, било то с постоянен трансфер или като преотстъпен. Интер и Рома имат амбиции да го привлекат в съставите си, макар всичко да зависи от срещата между антуража на Куадрадо и Челси.