Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо заяви, че полага много усилия, за да изчисти дефанзивните проблеми на своя отбор и за тази цел е предприел специален подход – тренировки със само 10 души на терена.

Шампионът на Англия започна доста колебливо сезона във Висшата лига, като направи 2:2 със Суонси, загуби с 0:3 от Манчестър Сити и с мъка победи Уест Бромич навън с 3:2. Отделно от допуснатите 7 гола в две от срещите – срещу Суонси и Уест Бром - „сините“ играха с човек по-малко заради директни червени картони съответно на Тибо Куртоа и Джон Тери.

По тази причина Специалния е решил, че отборът му се нуждае от нови идеи за мача срещу Кристъл Палас от четвъртия кръг. Срещата е в събота от 17 часа и ще бъде достъпна чрез платформата Gong Play, като ще бъде предавана пряко в ефира на телевизия Diema Sport 2.

“Отработихме няколко неща”, каза Моуриньо. „Защитавахме се с 9 човека и един вратар на тренировка, също така изпробвахме други тактически аспекти, за да подобрим отбора. Не съм натоварвал само бранителите. Работихме като отбор.“

„Трябва да се защитаваш колективно. Не може да се винят само защитниците за допуснатите голове. Отборът си е отбор. Добрият отбор се брани като отбор.“

„Не е нормално при старта на сезона в трите си мача дотук да дадем 2 дузпи на противника и на два пъти да играем с по 10 души. Това е първото нещо, което ми идва наум при анализа на ситуацията. Отделно от това само 4 точки от първите 3 мача... Не е това, което искахме, но няма драма. Ще ставаме по-добри. Знаем, че сме в състояние и ще го направим“, каза Моу.

Включете се в новия Viber публичен чат на Gong.bg - следете коментарите под новините на журналистите в Гонг!